Kleurloze Henna (haarmasker)

Kleurloze Henna @ foreverpetite.net

In mijn laatste video heb ik jullie verteld dat ik mijn haar misschien met Henna wil gaan verven. Maar omdat ik nog helemaal geen ervaring met henna heb, besloot ik eerst eens kleurloze henna te proberen. Kleurloze henna geeft het zelfde effect op je haar als gewone henna, alleen dan kleurloos. Ideaal om te kijken of ik henna niet te veel gedoe vind. Helaas was het wel even zoeken waar ik het kon vinden, in mijn woonplaats had geen een winkel het namelijk. Uiteindelijk heb ik het via een reformwinkel kunnen bestellen. Ik heb voor de Henna Neutraal 250 gram van Jacob Hooy 4.55 euro betaald. Met mijn haar kan ik hier ongeveer 2 a 3 keer mee doen.

Kleurloze Henna @ foreverpetite.net
Kleurloze Henna @ foreverpetite.net
Bijna alle henna word geleverd in poedervorm (behalve die van Lush, niet kleurloos) deze van Jacob Hooy kwam ook in poedervorm. Je zult dus zelf nog het goedje in elkaar moeten flansen.

Kleurloze Henna @ foreverpetite.net
Omdat dit mijn eerste henna ervaring is heb ik het simpel gehouden. Ik heb de henna poeder aangemaakt met (lauw) afgekoeld kokend water. De henna poeder heb ik overigens niet afgewogen, ik heb het op de gok gedaan totdat ik een vrij glad goedje overhield. Echt glad word het goedje niet, dit komt omdat er wat grove henna blaadjes tussendoor zitten.

Kleurloze Henna @ foreverpetite.net
Eenmaal in mijn haar gemeerd pakte ik mijn haar nog in met magnetronfolie, omdat ik niet alles wil onderbrassen en het zo lekker intrekt. Ik heb de henna 60 minuten laten intrekken. Ze zeggen hoe langer hoe beter, maar ik vond 60 minuten om mee te beginnen wel goed.

Kleurloze Henna @ foreverpetite.net
Tadaaah! Nog steeds blond haar, de henna is dus echt kleurloos! Wel lijkt mijn haar iets donkerder en geler, maar dat vind ik niet erg. Mijn haar voelt super zacht, en lijkt enorm gevoed. Ik ga dit zeker vaker herhalen, kortom een dikke aanrader!

Kleurloze henna word ook wel Cassia obovata, Cassia, Henna Neutraal of Senna genoemd en is te koop in reformwinkels, natuurwinkels en kruidenwinkels.

Follow me on Bloglovin, Facebook, Instagram and Youtube!

4 thoughts on “Kleurloze Henna (haarmasker)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>